Η εταιρεία

Η εταιρεία ιδρύθηκε την 1-2-1992. Η INFOΔΗΜ είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ιδρύθηκε με αποκλειστικό αντικείμενο τις εφαρμογές Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών και από τις πρώτες που ασχολήθηκε με τον τομέα της ανάπτυξης Μεταδεδομένων χωρικών δεδομένων σύμφωνα με την Οδηγία INSPIRE σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα μεταδεδομένων ISO 19115 & ISO 19139 και της ανάπτυξης σχετικών εφαρμογών σε ανοιχτά λογισμικά (ΕΛ/ΛΑΚ) και διαδικτυακά χαρτογραφικά υπόβαθρα.

Η INFOΔΗΜ είναι μέλος του ομίλου εταιρειών MTC Makedoniki Group.

Σήμερα η INFOΔΗΜ αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες εταιρείες Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και ειναι το μοναδικό μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) με αντικείμενο τα GIS.

Υποδομή - Οργανωση 

Η INFOΔΗΜ στεγάζεται σε χώρο εμβαδού 1000 τ.μ. επι της οδού 25ης Μαρτίου 21 στη Θεσσαλονίκη. Η INFOΔΗΜ διαθέτει εξαιρετικά σύγχρονο και ποικίλο εξοπλισμό που υποστηρίζει όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της αποτελώντας μια απο τις πλέον εξοπλισμένες και σύγχρονες εταιρείες γεωπληροφορικής στην Ελλάδα.

Το μόνιμο στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας ειναι περισσότεροι απο 45 επιστήμονες, κυρίως Πληροφορικοί και μηχανικοί Γεωπληροφορικής καθώς και Τοπογράφοι Μηχανικοί, Δικηγόροι και Οικονομολόγοι.

Η INFOΔΗΜ διαθέτει in-house datacenter με τεχνολογίες virtualization το οποιο αποτελέιται απο 4 φυσικούς εξυπηρετητές και με συστήματα αποθήκευσης χωρητικότητας δεδομένων 40 TB, τo οποίο μπορεί να επεκταθεί μεχρι και τα 90 ΤΒ. Το πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας περιλαμβάνει απο πλευράς υλικού (Hardware) Πάνω απο 100 προσωπικούς υπολογιστές και 20 σταθμούς εργασίας υψηλής απόδοσης, διασυνδεδεμένους σε τοπικό δίκτυο (LAN) ενώ υπάρχει ενα πλήθος περιφερειακών συσκευών όπως Scanners, Plotters, Εκτυπωτές, Μόνιμες ADSL σύνδεση στο internet για την εξυπηρέτηση των χρηστών της εταιρείας κ.λπ.

Η εταιρία ειναι πιστοποιημένη:

  • κατα ISO 9001:2008
  • κατα ISO 27001:2013

Η INFOΔΗΜ έχει αναπτύξει πολύ σημαντικά έργα, πρωτοπορώντας σε πολλές περιπτώσεις σε όλη την διάρκεια της εταιρικής της ζωής:

  • Δημιούργησε και εγκατέστησε το πρώτο σύστημα για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας των ΟΤΑ, το οποίο είχε εγκατασταθεί το 1996 σε περισσότερους από 1.000 ΟΤΑ της χώρας
  • Σχεδίασε και υλοποίησε το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ ΑΕ και της ΔΕΠΑ.
  • Δημιούργησε Μοντέλο και Λογισμικό Διαχείρισης Ψηφιακής Γεωργίας Ακριβείας (Precision Agriculture), σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.
  • Δημιούργησε και κατοχύρωσε εξειδικευμένα λογισμικά για την διαχείριση των δασικών πυρκαγιών (INFOFIRE) και την διαχείριση των μεταδεδομένων των γεωχωρικών δεδομένων.